Vzw Durme, onze buur in de kijker


Natuur stopt niet aan de grenzen. Ook niet in Klein-Brabant. Daarom proberen we relaties op te bouwen met al onze natuurburen. Met VZW Durme hebben we een speciale band: We hebben er een gids die ook lid is bij onze vereniging en in Klein-Brabant de opleiding heeft gevolgd.

Het is de eerste buur de we een plaats geven op onze burenpagina. Je vindt er een mooi overzicht van het gebied.

Coronawandelingen over het water

Regelmatig zal je op de website van natuurgidsen klein Brabant, onder het thema “op stap met Rudi” wandelingen terugvinden van interessante gebieden in het waasland die in beheer zijn bij Vzw Durme.

Deze “corona” wandelingen kan je zonder gids maken, in deze tijden een must. Ze zijn voorzien van een kaart, stopplaatsen, waar je informatie krijgt over wat daar in die buurt te zien is en ondersteund door de nodige foto’s.

De wandelingen kan je het hele jaar door maken, al zal er wel aangeduid zijn wat de meest interessante periode is om ze te doen, want zoals jullie weten zijn planten, bloemen e.d. niet het hele jaar aanwezig en zichtbaar.

Wil je op stap gaan in deze gebieden met een ervaren gids dan wordt je de mogelijkheid geboden, via wandelingen, waar je de data later kan terugvinden op de site van natuurgidsen klein Brabant.

De Linie

Voor corona wandeling 1 heb ik de Linie gekozen. Zal verschijnen in januari /februari 2021.

De startplaats is de parochiekerk in Eksaarde. Een stevige wandeling van 8,9 of met uitbreiding 9,9 km(enkel buiten het broedseizoen van 16/08 tot 14/03) over een goed begaanbare weg.

We wandelen langs de kronkelende historische Linie wegel, de kruiskapel waar zich honderden jaren geleden een mirakel voltrok, een mogelijke pit stop in het prachtig gelegen “Keysershof” en verder langs de pittoreske Moervaart. Een wandeling om duimen en vingers van af te likken en zeker de moeite om later nog een met een natuurgids over te doen!

Houd onze website in de gaten!

DE LINIE WEGEL IN EKSAARDE