Opleiding: Natuurgids Klein-Brabant


INHOUD

De opleiding tot natuurgids bestaat uit drie onderdelen: de cursus, de verdieping en de stage

Het eerste deel, de cursus, bestaat uit een 30-tal activiteiten waarvan ongeveer de helft excursies.  Tijdens de verdieping volg je 20 uur bijkomende vorming volgens eigen interesse. Deze vorming kan zowel inhoudelijk als methodisch zijn.  Tijdens de stage doe je ervaring op als natuurgids. De stage kan bestaan uit verschillende types van engagement. In totaal doe je 20 uur aan activiteiten, waarvan je 2 activiteiten volledig zelfstandig begeleidt.

De cursus duurt ongeveer een jaar. De stage en de verdieping doe je op eigen tempo met een maximum van 2 jaar na het einde van de cursus.

In de cursus werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de lessen gidsvaardigheden leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Daarnaast werk je samen met medecursisten een ‘groene activiteit’ uit waarbij je een natuurgebied of natuurthema stevig onder de loep neemt. Meer info over de verdieping en de stage krijg je tijdens de cursus.

PRAKTISCH

De theorielessen vinden plaats op donderdagavond van 19u30 tot 22u30. De excursies op zaterdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 18 januari 2024 en de afronding is op 9 januari 2025

Kostprijs :

  • Standaardtarief en steuntarief leden: 455  euro
  • Ledentarief: 402,5  euro 
  • Sociaal tarief: 175 euro

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma via mail.

Natuurpunt en Natuuracademie werken momenteel aan een nieuwe website !!!

Om praktische redenen kan je daarom nog niet inschrijven voor deze activiteit. Begin oktober zullen de inschrijvingen opengaan.

Je kan je naam wel al opgeven als je interesse hebt.

Dit kan via : https://www.natuurpunt.be/agenda/opleiding-natuurgids-klein-brabant-64462

Dan krijg je als eerste de mail als de inschrijvingen open gaan !

Wanneer?

18/01/2024 tot en met 09/01/2025

Afspraakplaats

Ecohuis De Krodde
Barelstraat 183, 2880 Bornem
Bekijk op Google Maps

Begeleider

Lieve Willaert | 0478 40 81 58 | info@natuurgidsen-klein-brabant.com

Organisatie

Natuurpunt Natuuracademie

Iris Buedts | vormingsconsulent Antwerpen

0492 2539 89

iris.buedts@natuurpunt.be

Natuurpunt Klein-Brabant

Natuurgidsen Klein-Brabant

Meer activiteiten