Natuurlijk een gezond en gelukkig 2022


Nieuwjaarsbrief van jullie nieuwe voorzitter Lieve.

Een natuurlijk, gezond en gelukkig 2022

Deze wensen komen uit de harten van alle natuurgidsen Klein-Brabant voor al onze lezers en natuurliefhebbers in Klein-Brabant en ook daarbuiten.

Een nieuw jaar, weer een nieuwe voorzitter denken jullie misschien.  Maar eigenlijk verandert er niet echt veel. We zijn vooral als groep actief en het geheel is maar zo sterk als de samenstellende delen.

Ikzelf wil ook namens ons allemaal vooral Jan bedanken voor al het gepresteerde werk van het laatste jaar en daarvoor.

Hij stond aan de wieg van onze website. Een bron van info over de natuur in onze streek. Een inkijk in onze activiteiten, cursussen en schoolwandelingen.

Jan staat nog altijd klaar voor ons met nieuwe frisse ideeën.

Hij is ook heel actief in de klimaatgroep Klein-Brabant en heel bewust bezig met de impact van de klimaat problematiek in ons dagelijkse leven.

Jammer genoeg maakten de werkzaamheden rond zijn groeiend project fairbnb.coop de tijdsbestedingen rond het voorzitterschap van onze vereniging meer en meer beperkt. Maar ook met dit project wil hij de natuur een handje helpen. Met fairbnb.coop kan je als toerist immers op een verantwoorde en duurzame manier de wereld verkennen en het project ‘bos voor iedereen’ is een van de belangrijke commissie targets. Dus ook in 2022 gaan onze bossen erop vooruitgaan dankzij hem.

Natuurlijk blijft Jan wel actief als natuurgids in onze groep.

Daarnaast wil ik ook jullie bedanken, lezers, natuurliefhebbers, sympathisanten, cursisten, leerkrachten en alle leerlingen die met ons mee op stap gingen in 2021. Ondanks corona mochten we meer dan 100 keer met jullie op stap. En geloof me, elke keer opnieuw was dit genieten voor ons.

Verder hoop ik dat 2022 het jaar wordt waarop we corona eindelijk achter ons kunnen laten.

Januari en februari zijn er voorlopig nog weinig activiteiten gepland maar in de lente vliegen we er zeker terug in.

Vergeet jullie vooral niet in te schrijven op onze nieuwsbrief op onze website dan krijgen jullie geregeld de laatste nieuwtjes over onze activiteiten te lezen in je mailbox.

Altijd welkom op een van onze open wandelingen!

Ook voor privé wandelingen met familie of vriendengroepen kunnen jullie altijd op ons beroep doen.

En voor onze schoolgaande jeugd, hopelijk komen we elkaar snel tegen op een van onze vele schoolwandelingen.

Dat de natuur ook in 2022 een bron van inspiratie mag zijn voor een goed, gezond en gelukkig leven! Geniet ervan.

Lieve