Hoogtij 2020


Natuurgidsen Klein-Brabant doen zoals elk jaar mee met Hoogtij. Download hieronder de brochure. Verderop lees je over het hele project en de andere activiteiten rond hoogtij.

Veel plezier !

T1 Hoogtij Sigma Wandeling
T1 Hoogtij Sigma Wandeling

De wandeling is iets meer dan 7 km lang en brengt ons langs een aantal mooie gebieden in Hingene. We vertrekken aan de Oude Poort, een gekend café/restaurant dat ligt aan de zijkant van het domein D’Ursel.

De brochure geeft tekst en uitleg bij de Sigmagebieden langs de wandeling.

Uitnodiging van Hoogtij

Deze zomer nodigen we je dan ook uit om de Scheldevallei te verkennen aan de hand van onze HOOGTIJ wandelroutes. We zochten telkens de leukste bezienswaardigheden voor je uit: een mooi punt om even stil te staan, interessante natuurplekjes, gloednieuwe picknickbanken of leuke weetjes langs je wandeling.


 
Haal tijdens de wandeling je camera of smartphone boven en stroom mee met de langste golf! Maak een filmpje van jouw golfbeweging, stuur het ons door via messenger (facebook.com/lifeSPARC) of via e-mail (lise@rlsd.be) en maak kans op een van onze prijzen. Samen zullen alle filmpjes één lange golf langs het water vormen en zijn we toch – een beetje – verbonden!
 
Wist je dat we in ons kleine landje – in het Rivierpark Scheldevallei – over echte, Europese topnatuur beschikken? Nergens anders vind je zo’n rijke riviernatuur die constant mee beweegt met het ritme van de getijden. Dankzij het Sigmaplan kregen we er de laatste jaren heel wat overstromingsgebieden bij en er wordt nog volop aan verder gewerkt. Met het Europese project LIFE Sparc kozen we acht gebieden van het Sigmaplan uit die sneller worden ontwikkeld als klimaatbuffer. We geven de rivier er meer ruimte en herstellen kostbare getijdennatuur. Blijf op de hoogte van alle werken en onze activiteiten via de website of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
 
Ontdek alle routes op www.hoogtijscheldevallei.be.
Dit evenement is mede mogelijk dankzij de bijdrage van de Europese Unie in het kader van LIFE Sparc.

Klik hier om direct naar onze natuurgidsenwandeling te gaan.