Enthousiaste kinderen van het 6de leerjaar


Auteur: Jan De Bock

Net voor de verlengde paasvakantie mochten Tom en ikzelf een fietstocht gidsen langs de Schelde en verschillende Sigmagebieden. Juf Maxime en juf Jolien hadden beiden een heel enthousiaste groep !

De groep luisterde aandachtig op de momenten dat het nodig was, maar ze leefden zich ook heerlijk uit op de momenten dat het mocht. Zo waren ze heel geïnteresseerd in het klimaat, in de sigmawerken, in de wereld primeur van Lippenbroek. Op het einde van de fietstocht kwamen verschillende kinderen ook met goede voorbeelden hoe we allemaal ons steentje kunnen bijdragen.

Als gidsen hadden we hun gevraagd tijdens de vakantie het onderwerp te bespreken met mensen uit hun leefomgeving om zo nog meer voorbeelden van actie te krijgen. Maar ze deden nog beter, ze staken samen de handen uit de mouwen en maakten mooie insectenhotels en plantten bloemen.

Senne, Tristan, Jules, Dithe, Arne, Kato, Ayko, Vic, Arne, Dennis, Zjef, Jena, Axelle, Rune, Benne, Seppe, Rik, Jules, Mathieu, Marie, Navaro, Noa, Bob, Hanne, Sita, Emiel, Matz, Arne, Lenn, Josse, Miro, Julie, Esmée, Linde, Lothar, Lyam, Jasper, Lotte, we wensen jullie het allerbest in jullie vervolgtraject ! We hopen dat jullie in al jullie levenskeuzes het klimaat en de natuur niet uit het oog verliezen !