Wandeling voor hogeschoolstudenten Hingene

Tussen verschillende regendagen in hadden we een zonnige dag en dus veel geluk dat we een groep enthousiaste leerlingen konden gidsen door de polders van Hingene. Het waren allemaal studenten milieu- en duurzaamheidsmanagement. Dus vanuit hun studies konden we al vermoeden dat het een interessante groep ging worden.

Kaart wandeling 2020-02-20 at 16.13.05.jpeg

En dat was het ook. Met 4 gidsen (Sonia & Pieter en Rudi & Jan) konden we de groep perfect in 2 delen. Toevallig kwamen bijna alle meisjes naar Rudi (en Jan?) en alle jongens naar Sonia. We hebben de toch in 2 richtingen gedaan: Sonia en co gingen eerste naar de Zijdeweg, wij gingen eerst naar de Notelaerendreef. We kwamen elkaar tegen op de dijk tussen Notelaer en Groot Schoor.

Het thema was Sigma, klimaat en natuur. Toekomstig GOG (Schellandpolder) en ontpoldering (Groot Schoor), hebben we proberen uit te leggen.

Zo vroeg in het jaar stond er zelfs al fluitekruid ! Ook het klein hoefblad stond al in bloei. Tussen 1975 en 1988 was eerste bloei nog gemiddeld op 24 maart. Nu stond het al in bloei op 27 februari.

2020-02-27 15.37.06