Het is allemaal de schuld van het klimaat…


Beste natuurliefhebbers,

De herfst die bleef maar duren.

De winter die leek een beetje op de herfst:  regen en wind en niet echt koud. Alleen de kale bomen verklapten het seizoen.

De lente die leek een beetje op de herfst: regen en wind en nooit echt warm. De natuur genoot van al het water en wij van al het groen. De slakken die hadden een topseizoen.

Maar toch mogen we niet klagen!

We starten het voorjaar met een wandeling over de ontpoldering van het Groot Schoor in Hingene.  De open wandelingen over eetbare planten werden flink gesmaakt.

De fietstocht over landschappen had de wind in de zeilen tot het begon te onweren. Na een half uur schuilen hebben we er jammer genoeg de brui aan gegeven. Wordt zeker herhaalt. Ik bedoel de fietstocht natuurlijk en hopelijk niet het onweer.

Op de ecotuinendag viel onze demonstratie wateronderzoek bijna letterlijk in het water .

Bedankt wandelaars en fietsers voor jullie opkomst tijdens deze kwakkellente. Weer of geen weer,  hopelijk hebben jullie er toch van kunnen genieten.

Net geen 50 klasjes uit Klein Brabantse scholen gingen met ons op stap.

Een aantal schoolwandelingen konden echt niet doorgaan wegens te nat. Heel jammer vonden we dat. Maar het was allemaal de schuld van het klimaat.

Bijen en klimaat waren immers de meest gevraagde thema’s.

Dat de  opwarming van de aarde snel gaat en gepaard gaat met extreem weer hebben we vaak verteld. En deze les hebben een aantal klassen aan den lijve kunnen ondervinden.

Om het voorjaar af te sluiten  waren we actief op de Nationaal Park wandelingen die voorafgingen aan de Stroom festivals in de regio.

We mogen dus niet klagen en hadden het best wel een mooi voorjaar.

En ondertussen geven we ook opleiding aan een heel enthousiaste groep natuurgidsen in spe. Een sterke groep natuurvertellers komt eraan om ons te helpen en jullie te inspireren met hun  natuurverhalen! 

In juli hebben we nog een stiltewandeling en in augustus een avondwandeling in Hof van Coolhem en fietsen we naar de Sigmagebieden aan de overkant.

Op 1 september ontvangen jullie onze volgende  nieuwbrief, maar eerst genieten we  even van de vakantie. Her en der wandelen en van de natuur genieten.

Ik wens jullie allemaal een leuke en zonnige zomer toe.

Misschien toch ook even checken of die vliegreis echt wel nodig is om de zomer door te komen ?

En allicht komen we elkaar dan wel ergens tegen langs al die mooie trage wegen in onze eigen streek!

Zonnige groetjes

Lieve