Sigmawandeling Groot Schoor

Datum/Tijd
zaterdag 12/11/2022
09:30 - 12:00

Andere info

Kalenderintegratie

 • webcal
 • iCal
 • 0


  De overstromingen  van vorige  zomer en de droogte van deze zomer hebben ons allemaal doen nadenken over de (mogelijke) gevolgen van klimaatverandering.
  Vraag jij je als inwoner of bezoeker van de Scheldevallei af wat dit betekent voor de Schelde, die daar als getijdenrivier extra gevoelig voor is?
  Of ken je het gebied en ben je nieuwsgierig naar de evolutie ervan?
  Ga mee op stap met een gediplomeerd klimaatgids in het overstromingsgebied Groot Schoor in Hingene en kom er alles over te weten. I
  In Bornem zullen 3 gebieden, in totaal goed voor 216 hectare, getransformeerd worden in waterbuffers om wateroverlast aan te pakken.
  Een van die gebieden is Groot Schoor. Dat zal ontpolderd worden, waardoor de Schelde meer ruimte krijgt om te stromen en getijdennatuur zich kan ontwikkelen.
  Meer weten over de plannen? Bekijk https://life-sparc.eu/…/start-van-openbaar-onderzoek…/ of ga op 12 november ter plekke luisteren naar onze klimaatgids!
  Ontdek de hele reeks wandelingen in het kader van LIFE Sparc op https://life-sparc.eu/kalender.
  PRAKTISCH
  – Zaterdag 12 november 2022, van 9:30 tot 12:00 uur
  – De wandeling start aan het einde van de Notelaersdreef, aan het standbeeld van De Dijkgravin
  – Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig via dit formulier: https://forms.gle/jR35Uf7MHR8Q8RK89
  ⚠️ Opgelet, een deel van de wandeling wijkt af van de verharde paden en is niet geschikt voor kinderwagens of mensen die slecht te been zijn.