Klimaatwandeling Groot Schoor Hingene

Datum/Tijd
zaterdag 28/05/2022
14:00 - 16:30

Andere info

Kalenderintegratie

 • webcal
 • iCal
 • 0


  Elk jaar vieren we de Europese Natura2000-dag op 21 mei. Dit jaar doen we dat al voor de 30ste keer! In 1992 werden op deze dag namelijk zowel de EU-habitatrichtlijn als het LIFE-programma goedgekeurd. Zij vormen mee de basis van het Natura 2000-netwerk van beschermde gebieden van de EU. Wist je dat Natura 2000 tegenwoordig bestaat uit meer dan 27.800 gebieden verspreid over land en zeeën van de EU die met succes bijdragen aan het behoud van ons unieke Europese natuurlijke erfgoed? Fantastisch, toch?
  De ganse maand mei zetten we de Europese topnatuur in de kijker. Bezoek een nabijgelegen Natura 2000-gebied en ontdek de soorten en habitats die hier worden beschermd. In de Scheldevallei zijn de overstromingsgebieden die door het Sigmaplan worden aangelegd met de steun van LIFE Sparc, hier prachtige voorbeelden van. We geven de rivier er meer ruimte en herstellen kostbare getijdennatuur. Er valt ook heel wat te beleven.
  Op zaterdag 28 mei kan je mee op stap met een gediplomeerd klimaatgids in Hingene. In Bornem zullen 3 gebieden, in totaal goed voor 216 hectare, getransformeerd worden in waterbuffers om wateroverlast aan te pakken. Een van die gebieden is Groot Schoor. Dat zal ontpolderd worden, waardoor de Schelde meer ruimte krijgt om te stromen en getijdennatuur zich kan ontwikkelen.
  Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met de Natuurgidsen Klein-Brabant. Ontdek de hele reeks wandelingen in het kader van LIFE Sparc op www.life-sparc.eu/kalender.
  PRAKTISCH
  – zaterdag 28 mei: 14u tot 16u30
  – de wandeling start aan het einde van de Notelaersdreef, aan het standbeeld van De Dijkgravin
  – opgelet, een deel van de wandeling wijkt af van de verharde paden en is niet geschikt voor kinderwagens of mensen die slecht te been zijn
  – deelnemen is gratis, vooraf inschrijven via dit formulier: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScq3RB3inp5pp…/viewform
  Vragen? Contacteer ons via communicatie@rlsd.be.

  Minder weergeven